Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Vejen”

Titel: Vejen

Forfatter: Cormac McCarthy

Udgivelses år: 2011

Antal sider: 287

Når katastrofen først rammer, så gælder det om at holde sammen. Når hverdagen falder fra hinanden, og samfundet bukker under for det enorme pres, der pludselig ligger på deres skulder, hvem vil du så vogte med dig liv?

Jeg ville klart gå gennem ild og vand for min søn, og det samme gælder hovedpersonen i Cormac McCarthys bog “Vejen”. En hjerteskærende fortælling om en far og hans søn, der sammen må klare hverdagen i et ikkeeksisterende, civiliseret samfund.

Referat:

I et fremtidige USA, hvor den store katastrofe har ramt, kæmper en far og hans søn hver dag for en overlevelse, der kræver både mod, kærlighed og stædighed.

De vandre sammen rundt fra sted til sted i håb om mad, ly for natten og ikke at blive set af andre. Civilisationen er faldet sammen, og folk lever dag til dag om at overleve og kun tænke på sig selv og sine nærmeste, hvis der altså er nogle tilbage.

Med denne frygtelige fortælling, om en verden i sammenfald, må man som læser forstå, at med hengivenhed til hinanden kan mennesket meget mere, end hvad de selv er klar over. Det gælder om at lægge sine behov til side og leve et basicliv på randen til det fortabte.

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨✨

Det her er en mørk, dystopisk fortælling om, hvordan det vil være, hvis verden gik under, men også en fortælling om kærlighed og omsorg til sine nærmeste. Den er hjerteskærende virkelighed, og du lever dig helt ind i fortællingen om overlevelse og kampen for at forblive sammen hver dag, trods de mange skæbner og farer der lurer om hvert forladte gadehjørne.

Det er en bog, jeg klart kan anbefale, om du så kun er til den ene eller anden genre, så går den her rent ind lige meget hvad!

Bogen kan læses eller høres på bl.a. Mofibo, Ereolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra gyserhjertet og til jer.

God læselyst

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *