Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Amazonas”

Titel: Amazonas

Forfatter: Steffen Nohr

Udgivelses år: 2019

Antal sider: 319

Hvis der er en helt bestemt kategori af bøger, film og serier, jeg er en total sucker for, så er det katastrofe og overlevelse. Jeg elsker en vild fortælling om at overleve i regnskoven, overleve en pludselig uforudset istid eller overleve på en øde ø.

Derfor var Steffens Nohrs bog “Amazonas” også straks på listen over “must-read”-bøger, da den udkom tilbage i maj sidste år (2019).

En bog hvor Amazonas regnskov viser sig fra sider, vi ikke kender til, og hvor myter og sære fortællinger er en del af frygtelige ekspeditioner med mål for rigdomme, magt og ikke mindst vanvittige eksperimenter.

Referat:

Et pludseligt flystyrt i Amazonas med en meget værdifuld artefakt ombord og John Hydes liv forandres for altid.

I et ludet fængsel sidder John Hyde. Året er 1939, og han er skidefuld, har buldret natten igennem og endt i arresten i Puerto Maldonado for slagsmål. Intetanende om at en fransk missionære er styrtet ned i Amazons regnskov og er forsvundet på første uge. En ekspedition er sat ind for at finde missionæren, og John får nu muligheden for at komme ud af fængslet med det samme dog mod at betale sin frihed med et job som stifinder gennem regnskovens mystiske og farlige skovstier.

Men kan man gå umærket gennem Amazonas regnskov med stammer og indfødte som værter? Næppe. Det må ekspeditionen også sande, da de inden længe bliver forfulgt af indfødte, der ikke finder dem velkommen. I skoven lurer nemlig noget mørkt og myterne er mange. For hvem eller hvad er det egentlig franskmændene, der leder ekspeditionen, forsøger at finde. Er det missionæren eller er det noget helt andet? Hvordan kan noget være vigtigtere end deres egen sikkerhed og liv?

Undervejs i bogen bliver vi også præsenteret for Johns tidligere historie. Han er nemlig søn af forældre, der i tide og utide har rejst land og rige rundt i jagten efter store historiske og arkæologiske fund. En dag forsvinder Johns mor i regnskoven, hvilket sætter Johns fars liv fuldstændig ud af kurs. Han indleder et desperat forsøg på at finde hende, og med John som skydeskive for al hans afmagt og frustration drager de sammen ind i Amazonas regnskov med våben og aggressiv adfærd. Men spørgsmålet er nu, hvilken betydning dette får for Johns fremtid?

Stjernestøv fra 1 til 5

✨✨✨✨

“Amazonas” fangede mig fra første ord. Hele tiden holder Steffen Nohr sin læser til ilden og mere vil som sagt have mere. Den er fangende på en måde, hvor det hele tiden er et spørgsmål om liv, historie eller overlevelse.

Jeg kan ikke andet end at anbefale bogen her. Især hvis du synes om myter og historier fra regnskovens folk. Den er spændende og overtroisk uden at blive for fantastisk eller overnaturlig. Hele tiden holder Steffen Nohr sig på grænsen, og det virker ovenud helt perfekt!

Bogen kan læses eller høres på bl.a. Mofibo, Ereolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer.

God læselyst

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *