Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Det revolutionære råd”

Titel: Det revolutionære råd

Forfatter: Martin Winckler-Carlsen

Udgivelses år: 2014

Antal sider: 420

Forestil dig at du får en kæmpe arv fra din oldefar, der har været død i næsten 20 år, og forestil dig så samtidig at blive tildelt en opgave langt ud over det sædvanlige fra en person, du dårlig kan huske. Det er præcis den situation Maja Moberg pludselig står i, da hun på sin 25 års fødselsdag får besked på, at der i et advokatfirma ligger et brev og venter på hende.

Vil hun virkelig tage i mod en opgave fra en mand, som ovenikøbet er død og har været det i årevis, eller skal hun bruge sin nylig formue på at nyde livet?

Referat:

Sven Lundby er elev på skoleskibet København. Her har han været ombord i noget stykke tid, og heller være ombord på et skib med strenge ordre, end at lade sig tyrannisere af sin fordrukne far derhjemme på Langeland. Dog skal denne sørejse vise sig at blive alt andet end en den sædvanlige, han har prøvet så mange gange før. For d. 28. december i 1928 forsvinder skoleskibet sporløst på åbent hav …

Majas oldefar, Lars Moberg, har efterladt hende en enorm arv og et brev. Begge dele kommer hun i besiddelse af på hendes 25 års fødselsdag – dog skal brevet vise sig at indeholde alt andet end vise ord og lykønskninger fra hendes kære oldefar, der nu har været død i næsten 20 år.

Maja bliver nu inddraget i oldefarens mærkværdige liv og får overdraget “Opgaven”. En opgave der skal vise sig at få fatale konsekvenser for hendes liv, relationer og fremtid.

Heldigt for oldefaren er Maja netop blevet uddannet journalist og hendes nysgerrighed, snilde og russiske kundskaber fra gymnasietiden, skal vise sig at komme både hende og oldefarens “Opgave” til gode. I søgen efter svar må Maja involvere flere mennesker end godt er, og hun føres gennem kommunistiske snorer, russiske netværker og en dansk politisk historie, der vil blive ændret for altid, hvis den endelige sandhed ville dukke frem!

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨

Mit første indtryk af Martin Winckler-Carlsens roman “Det revolutionære råd” fik mig til at tabe pusten flere gange. Han anvender lange sætninger med en masse tillægsord og faglige termer samt mange, lange beskrivende passager, hvor opmærksomheden i den grad bliver sat på prøve, når man som jeg er vant til at læse teenageromaner, der er letfordøjelige.

Her har vi dog med en fantastisk bog, hvor historien og faglige udtryk har fået en enorm plads, som i den grad klæder bogen, men samtidig også gør den meget tung. Dog er jeg et meget nysgerrigt menneske og kæmpe historieelsker med en skjult forkærlighed for det russiske. Derfor fangede bogen mig også, hvilket fik mig til at læse den til ende med en følelse af, at jeg helt sikkert bare måtte læse mere fra Martin Winckler-Carlsens hånd. Heldigt for mig er der en efterfølger til “Det revolutionære råd” med titlen “Zaraens guld”. Endnu en historisk roman om Rusland, som jeg bare må i gang med inden længe!

Bogen her anbefaler jeg hjerteligt til den habile læser, der elsker at dykke helt ned i de små detaljer, som hvordan et våben fungerer, hvordan en historisk begivenhed fandt sted, og mange flere skønne små anekdoter eller videns delinger, der stille og roligt bliver skubbet ind fra alle sider i bogen som et ekstra eller krydderi.

Bogen kan læses eller høres på bl.a. MofiboEreolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i bltogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer.

God læselyst

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *