Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Zarens guld”

Titel: Zarens guld

Forfatter: Martin Winckler-Carlsen

Udgivelses år: 2016

Antal sider: 429

Er du til den helt store Hollywood-action-thriller-genre, så er Martin Winckler-Carlsens “Zarens guld” en af de bøger, du bør sætte på din “must-read”-liste.

Bogen er fortsættelsen af “Det revolutionære råd”, og hvis du ikke har læst den, så vil jeg klart anbefale at starte med den, da du måske vil have for mange løse ender til helt at forstå, hvorfor forskellige karakterer i romanen ellers agerer, som de gør.

Referat:

Journalisten Maja Moberg bliver kontaktet af en ældre kvinde. Kvinden er slemt syg og har ikke længe igen, derfor må kvinden tale med Maja. Kun Maja vil kunne forstå, hvilken hemmelighed hun i så mange år har holdt på. En hemmelighed kvinden har brug for kommer frem i dagens lys.

Efter skoleskibet “København” blev det helt store omtaleemne sidste år, har Maja haft ufattelig travlt med at interviewe og nyde godt af sin journalistiksucces, hun gjorde i samarbejde med hendes nye og gode ven, advokaten Jacob Schandorff. Nu får hun dog en sag for, der fører hende videre ind i russisk magtspil på tværs af landegrænser.

Ifølge myterne formåede Zar Nikolaj 2. af Rusland at sørge for at få alt zarfamiliens guld fragtet ud af landet inden deres død. Beretninger og lange årrækker med spekulationer og konspirationsteorier har ført et hold skattejæger til Bajkal søen, en af Ruslands dybeste søer. Her siges det, at guldet sank med en masse togvogne, der i et desperat forsøg, forsøgte at fragte den dyrebare transport over den tilfrosset sø dog med katastrofale følger.

Men passer det? Og hvad er det mon, de finder på søens dybe bund?

Maja og Jacob sættes hurtigt ind i sagen. Flere og flere spørgsmål dukker op, og pludselig er også det danske kongehus involveret. For hvordan kan det være, at den danske kejserinde Dagmar havde en finger med i spillet i zarens guld? Og hvorfor sank skoleskibet egentlig? Er tingene overhovedet, hvad de lader til at være? Og hvorfor er Maja og Jacob igen havnet i nettet på en edderkop, der ikke ønsker familiehemmeligheder frem i lyset!? Så mange spørgsmål kun én person kan svare på, og det er Maja og hendes geniale snilde i samarbejde med Jacob.

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨

Martin Winckler-Carlsen gør det igen. En bog med fart over feltet, hurtige scener, mange karakterer og skjulte familiehemmeligheder præger endnu en gang en af hans romaner.

Men igen er de lange sætninger med en masse tillægsord og faglige termer samt mange, lange beskrivende passager, hvor opmærksomheden i den grad bliver sat på prøve, endnu en gang plantet godt og solidt i denne roman.

Vi har dog endnu en gang med en fantastisk bog at gøre, hvor historien og faglige udtryk har fået en enorm plads, som i den grad klæder bogen, men samtidig også gør den meget tung.

Bogen her anbefaler jeg lige så hjerteligt til den habile læser, der elsker at dykke helt ned i de små detaljer, som hans første bog i serien om journalisten Maja Moberg. Tungen skal dog hele tiden holdes lige i munden, så man ikke får rodet for meget rundt i begivenheder og personer.

Bogen kan læses eller høres på bl.a. MofiboEreolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i bltogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer.

God læselyst

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *