Fantasy Fredag

Dark fantasy

Man må sige, at det er mørke tider, vi går imøde, så måske er genren for fredagens tema meget passende.

Dark fantasy genren har nogle helt enestående genretræk. Genren er ofte meget dyster og mere mørk end andre fantasy genrer. Vi taler ikke om en gyser, men de mørke aspekter og skræmmende fortælling kan klart give en gåsehud ned langs ryggen! Genren gennemarbejder rædslen helt ind til benet og frygten for det ukendte bliver dark fantasy’s fokuspunkt.

Her er der ikke bare tale om overnaturlige væsner, som interagerer med mennesker på enten den ene eller anden måde. Men især i denne genre er menneskets eget mørke sind og indre dæmoner i højsæde. Menneskets egen, mørke natur der viser uhyggelige og uforklarlige sider, som selv ikke den mest Badass-type ville kunne, hverken modstå eller overvinde! Selvfølgelig er det i et fantasyunivers, og dertil vil man også i denne genre støde på dæmoniske væsner, der raserer byer og plager befolkningen.

Igen er der tale om en genre, hvor handlingen ofte finder sted i vores allerede kendte hverdag og storbyer. Det er blandt andet, hvad man også vil opleve i bøger som “Fallen” Serien af Lauren Kate og “The Black Dagger” Serien af J. R. Ward. Helt fantastiske bøger der giver sig i kast med det mystiske, mørke og uforklarlige, der skræmmer dig helt ind til marven!

Det er en fantasygenre, jeg ikke selv har stiftet så meget bekendtskab med, som jeg nok burde. Det er kun blevet til få læste bøger eller film, men denne genre kan noget magisk. Den ser menneskets natur i nye, såvel som skræmmende men også spændende, perspektiver.

Næste fredag vil vi sætte fokus på High og Low Fantasy. Det fede ved at skulle præsentere nye genrebegreber for jer, er, at jeg også selv bliver meget klogere på emnet, og det er bare mega fedt!

Hvis du vil læse meget mere om Dark Fantasy, så har jeg lagt lidt links under her, som er utrolig spændende og nyttig læsning til genrebestemmelse, men også bøger i genren er at finde, og der er virkelig mange, som jeg helt klart selv skal kastes ud i!

God læselyst! 

Kilder: 

Litteratursiden.dk

Ereolen.dk

Goodreads.com

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra hjertet og til jer.

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *