Skriverejsen

1. december, 1. advent og 1. plotplan

Jeg havde aldrig i mit liv mødt ordet “plotplan”, før jeg tilmeldte mig Skriverejsen. Jeg har bare skrevet. Skrevet i kronologisk rækkefølge. Skrevet på må og få uden rigtig at planlægge næste træk. Derfor er jeg måske heller aldrig lykkes med mine historier. Jeg er oftes kørt død i skrivningen, fordi jeg har mistet overblikket, og det at skulle læse alle kapitler igennem hver gang for at huske, det der er foregået i forrige kapitel. Ja, det tager simpelthen bare pusten fra en.

Jeg har ikke mulig for at skrive hver dag. Mit liv består som så mange andres også af familie, venner, arbejde og de tusinde andre pligter, der følger med sådan en sag. Derfor har det næsten også været en umulig opgave at skulle huske alt, hvad jeg har skrevet tidligere.

MEN… så stiftede jeg bekendtskab med Skriverejsen  Her har jeg mødt mange virkelige, dygtige forfattere og spirer, hvor størstedelen af dem har anvendt plotplanen. En plan for planlægning af skriveprocessen. Jeg behøver ikke længere at skrive på min bog i den rækkefølge, jeg forventer, mine kapitler skal komme i. Jeg kan skrive på de kapitler, hvor jeg har fundet den gode ide, eller på de kapitler jeg har arbejdet mest med i hovedet. Det er rart, og det giver mig hele tiden det fulde overblik over min skriveproces.

I dag er det 1. december. I fredags var det min deadline for, at min plotplan skulle stå færdig og klar til at sætte min skriveproces igang, og ved I nu hvad. Den er færdig! Og jeg er også allerede gået i gang med at skrive!

Det her var et af mine første store mål. Et mål som jeg nåede til tiden og inden d. 1. december og 1. advent. I år skal min decembermåned nydes. Der skal hyggeskrives, og jeg har besluttet mig for, at jeg kun skal skrive af lyst og ikke af tvang.

Min aller første plotplan er færdig, og jeg kan slet ikke vente til april, hvor jeg forhåbentlig har skrevet min grundtekst færdig til alle kapitler, og selve redigeringsarbejdet kan gå i gang!

#wishmeluck

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *