Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Glasvinge”

Titel: Glasvinge

Forfatter: Katrine Engberg

Udgivelses år: 2018

Antal sider: 354

Jeg må indrømme, at jeg er faldet pladask for Katrine Engbergs fortræffelige Kørner-Werner-serie. Hun skriver så levende, at man næsten føler sig direkte til stede i omgivelserne i hvert kapitel.

“Glasvinge” er tredje bog i serien om Jeppe Kørner og Anette Werner. To skønne kriminalefterforskere der sætter liv og lemmer på spil i jagten på slemme og utraditionelle forbrydere.

Referat:

I Storkespringvandet på Amagertorv i København ligger liget af en nøgen kvinde. Hun er slemt skamferet, men ikke en dråbe af blod er at finde nogle steder. Kvinden må altså være blive placeret efter, at hendes krop er blevet drænet for blod, men hvem gør sådan noget? Og hvem er kvinden?

Som altid bliver Jeppe Kørner sat på sagen, men denne gang uden ledsagelse af sin makker Anette Werner. Werner er nemlig på barsel med sit første barn. Det skal dog hurtigt vise sig ikke at sætte en stopper for Werners medvirken, barsel eller ej, hun er trods alt efterforsker.

Nye ofre dukker stille og roligt op. Alle sammen placeret i springvand, og alle sammen placeret der af en gerningsmand i mørkregnfrakke og på ladcykel. Hvem er manden? Og hvorfor bliver ofrene placeret i springvand, efter at de er drænet for blod?

Lidt efter lidt begynder sporene at pege mod bostedet “Sommerfuglen” for psykisk syge. Men stedet er lukket og de ansatte er spredt ud til alle vinde, præcis som de tidligere beboere. Hvem er gerningsmanden? Er der flere, og hvem er det, der ikke længere føler livet og må tage andres?

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨✨

Endnu en gang er det en fantastisk krimi, vi har med at gøre her. Jeg så en gerningsmanden for mig før til aller sidst. Flere var gennem min egen efterforskning, og det er præcis det, Katrine Engbergs krimier gør ved en. Man inddrages og følger med gennem de hæsblæsende kapitler, hvor nerverne sidder helt ude på tøjet og med sommerfugle i maven.

Så er du til den gode krimi og en serie, der fanger dig fra første færd, så er “Glasvinge” lige noget for dig. Du får viden om en masse faktuelle ting, der krydrer romanen perfekt uden at blive for faktapræget. Det er skønt med en roman, hvor der forklares og gives fagtermer i rette dosis for den almindelige læser.

Bogen kan læses eller høres på bl.a. Mofibo eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer.

God læselyst

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *