Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Danmark besat”

Titel: Danmark besat

Forfatter: Morten Hesseldahl

Udgivelses år: 2010

Antal sider: 258

I dag er det 75 år siden, at Danmark officielt blev befriet fra det nazistiske Tyskland.

Anden verdenskrig er ofte et emne, man enten elsker eller hader. For mange i dag er det et emne fra deres historieundervisning, som de syntes fyldte en hel del.

Og det gør den naturligvis stadig den dag i dag. For det er en del af vores Danmarkshistorie. Et kapitel vi gerne havde været foruden, men et kapitel der desværre kom til at fylde en hel del i hverdagslivet fra 1940 til 1945.

Men nu skal I bare spidse ører og holde øjnene godt klistret til skærmen, for jeg vil nu præsentere jer for en fantastisk bog omhandlende ovenstående emne.

“Danmark besat” er en tegneserie, der oprindeligt blev udgivet fra 1990 og frem til 1995. Den bog, jeg viser frem her, er en samleudgave af de fem bind, der udkom i de fem årrækker.

Referat:

Årene fra 1940 til 1945 blev en del af danskernes mørkeste historie, og i tegneserien “Danmark besat” bliver denne uhyggelige virkelighed skildret gennem forskellige menneskers hverdag.

Hvem kan man stole på i disse tider, og hvem kan man ikke. Fortællingerne er mange, og i tegnet udgave får vi dem serveret direkte fra fadet.

Befolkningen er skrækslagen for den nye virkelighed der møder dem d. 9. april 1940, da Danmark bliver besat af Tyskland. Hvem vil kæmpe i mod, og hvem vil i stedet glide med strømmen og tilslutte sig til stormagtens ledelse?

Englændere bliver angrebet på deres skibe ud fra vestkysten, frihedskæmpere skyder frem i samfundet i det skjulte, og de nazivenlige bliver tyskernes hjælpere og de nationalistiske danskeres fjender.

Gennem årene sker der en udvikling fra at forblive i et normalt Danmark med hverdagslignende tilstande til et krigsramt land med bombeangreb, sabotage og dødstraf.

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨✨

Den her super flotte samleudgave er ikke bare en fryd for øjet med de mange tegninger, men også en ny og spændende fortælling om danskernes liv under besættelsestiden.

Bogen kan klart anbefales i de større klassers historieundervisning, men den kan også rent anbefales, hvis du som jeg er helt vild med Danmarkshistorien i alle dens forskelligheder og farverige kombinationer.

Bogen kan bl.a. findes på Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer. 

God læselyst

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *