Skriverejsen

Springet er taget

Helt tilfældigt sad jeg en aften og scrollede lidt frem og tilbage på Fadcebook. Et opslag vækkede min opmærksomhed. Lene Dybdahl havde skrevet et fint opslag om at turde at tage springet. Tage springet til den drøm, man altid havde ønsket sig, men aldrig rigtig havde turde sætte liv i. En tirsdagaften i september afholdte hun et webinar om at skrive sin egen bog. Det var gratis, og jeg tog chancen og meldte mig til. Gennem hele aftenen tog jeg notater af ALT, hvad hun fortalte og forklarede. Blodet på tanden kunne næsten smages, og jeg besluttede mig for, at nu skulle det altså være!

Siden folkeskolen har jeg altid elsket at skrive. Jeg har faktisk allerede skrevet en teenageroman om en ubetinget kærlighed til et rockband og om at blive voksen. En roman på over 100 normalsider. Men en roman som bare har ligget gemt væk.

Sammen med en veninde skrev vi også sammen på en roman om præcis det samme emne. Vi skiftede til at skrive kapitler, men jeg husker ikke, om vi nogensinde blev færdig med den, men glæden når hun sendte sin del, og jeg skulle gennemlæse og skrive min, den følelse var den bedste.

Derfor besluttede jeg mig også for, da webinaret var slut, og Lene havde talt godt for “Skriverejsen”, et forum for forfattere og forfatterspire, hvor skriveøvelser, feedback og den gyldne rute til et forfatterskab kan vokse, at den rejse måtte jeg med på. Jeg tilmeldte mig med det samme, og det er simpelthen en af de bedste beslutninger, jeg længe har truffet. Det har givet mig så meget blod på tanden, og jeg er derfor gået igang med at skrive min første fantasyroman.

Selvom jeg er uddannet dansklærer, og jeg selv synes, at jeg skriver fint, og min grammatik er tålelig, så ved jeg også, at jeg har et stort stykke arbejde foran mig. Dette var også en af grundene til, at jeg meldte mig til skriverejsen. Her kan vi hjælpe hinanden med alt fra feedback, grammatik, betalæsere og meget mere lækkert! Jeg kan kun anbefale at være med, hvis man går med en lille forfatter i maven, men man måske er usikker på, hvordan man skal gribe den hele an 🙂

Mit plot er færdigt. Mine mål er sat. Og jeg satser på, at jeg omkring april er færdig med min grundtekst for alle kapitler, så jeg kan redigere, læse korrektur og skrive det sidste guf, inden jeg til sommer kan sende den til et forlag. Mit mål om at sende til forlag allerede til sommer er realistisk, men jeg ved også godt, at familielivet nogle gange kan kræve nogle timer i døgnet, som var berettiget til noget andet, derfor er selve mit overordnet mål faktisk “bare”, at jeg vil være færdig og klar til at kunne sende inden slutningen af 2020.

Jeg glæder mig til at følge min egen skriverejse, og jeg håber, at I vil være med på den også.

God vind herfra! 😉

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *