Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Krokodillevogteren”

Titel: Krokodillevogtere

Forfatter: Katrine Engberg

Udgivelses år: 2016

Antal sider: 408

Jeg synes selv, at jeg har læst et hav af krimier, men når det kommer til stykket, så er det i bund og grund “kun” tre forskellige krimiforfatteres serier, jeg har læst.

Derfor måtte jeg jo også lige tage mig selv i nakken og træde over grænsen til en ny. Det blev Katrine Engbergs “Kørner og Werner” serie, jeg kastede mig over.

Første bind er “Krokodillevogteren”, og som en debutkrimi må den siges at tage sine læsere med storm. Katrine Engberg har så mange forskellige tråde, hun trækker i og får sine karakterer til at være mystiske, mistroiske og fortræffelige!

Referat:

I et københavnsk byhus findes liget af en ung pige. Hun er dræbt med knivstik og skamferet i ansigtet. Og i selv samme hus sidder en forfatterspire og skriver på plottet til en kriminalroman. Esther de Laurenti har beskrevet det præcise mord i sin kommende krimi, men er hun også den skyldige?

Jeppe Kørner, efterforskningsleder ved Københavns politi, sættes på den uhyggelige sag, og sammen med sin makker Anette Werner drages de ind i familieintriger, gamle hemmeligheder og en kunstnerisk verden med store navne og små, forskruet mennesker.

Offeret er Julie Stender, datter til Christian Stender, som gør sine græsgange godt i det kunstneriske miljø, men har det overhovedet noget med sagen at gøre? Og hvem er nu det andet offer?

Kørner og Werner er på deres livs overarbejde, og mens Kørner bakser med sit eget selvværd over en skilsmisse, så må Werner holde hovedet koldt!

For hvem er morder, og hvem er offer? Og kan man være begge dele på en og samme tid?

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨

Hvis man er til en god krimi med en masse plots og karakterer, der hvirvler hinanden og andre ind i dramaer, familietragedier og romantiske forhold, så er den her bog en ren anbefaling herfra!

Katrine Engberg formår at skabe en autentisk, københavnsk kriminalroman med genkendelige steder, skumle karakterer og ikke mindst en historie om, hvordan det må være at blive efterladt på flere forskellige stadier af ens liv.

Hvis du først falder for “Krokodillevogteren”, så er det bare med at læse de andre bøger i rækken også!

Bogen kan læses eller høres på bl.a. Mofibo, Ereolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra læserhjertet og til jer. 

God læselyst

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *