Fantasy Fredag

Paranormal romance

Intet i verden kunne slippe de øjne, han sendte hende. Hun var som tryllebundet. Hans smil viste et smukt tandsæt. Det var lige så smukt og faretruende som resten af ham. Alt i hende vidste, at hun måtte væk, men det var ikke en mulighed. Han havde hende præcis, hvor han ville. Lige her. Med varmt blod og en puls som stadig var i fuld vigør. Ikke som hans. Men hun vil også gerne blive. Her. Sammen med ham.

Vampyrer, varulve, hekse, havfruer, spøgelser og andre dæmoniske og overnaturlige væsner springer frem i en masse folks læselyst for tiden. Mystikken om den vidunderlige og mystiske Edward fra Twilight var klart et ungdomscrush, jeg hårdnakket fornægtede, men som jeg sammen med tusinder af andre unge piger selvfølgelig delte.

Paranormal romance var en genre jeg i mange år nægtede mig selv at læse. For helt ærligt, så syntes jeg, at det ikke kunne blive mere pladderromantisk, end hvis man fantaserede om det overnaturlige. Den fornægtelse har jeg forlængst rystet af mig. Nu er jeg naturligvis helt tryllebundet af genren! Den kan virkelig noget. Det er det forbudte i, at det er forkert og anderledes, men alligvel kan man trække så mange tråde til det genkendelige i kærlighed, romancer og sorg.

Genren er en blanding af flere genrer. Foruden for fantasy så finder man også en masse af romantisk fiktion, gyser og science fiction. Vi ser ofte i paranormal romance bøger, at selve Settings og World Buildings er skrevet op omkring det almindelige hverdagsliv, som vi kender fra os selv. Storbyer, provinsbyer, teknologi og det normale. Hertil kom det forbudte, mystiske og farefulde pludselig snigende. Selve romantikken opstår mellem det normale og det overnaturlige, f.eks. vampyren Edward og menneskepigen Bella fra Twilight. I nogle bøger lever det overnaturlige side om side med normalverden, men i andre tilfælde finder vi underjordiske fællesskaber, som lever i skyggen af normalverden, og kun sjældent deler socialomgang med det normale. Hertil kommer naturligvis det forbudte og farefulde. En helt fantastisk genre, hvis du spørger mig!

Næste fredag vil vi sætte fokus på Dark Fantasy. En super spændende og mørk genre, jeg har glædet mig til at præsentere for je.

Hvis du vil læse meget mere om Paranormal Romance, så har jeg lagt lidt links under her, som er utrolig spændende og nyttig læsning til genrebestemmelse!

God læselyst!

Kilder:

Litteratursiden.dk

Yalsa.org

Study.com

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra hjertet og til jer.

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *