Fantasy Fredag

Heroisk Fantasy

I en tid som denne, vil vi gerne se nogle helte. Lige nu vil det klart være heltene i sundhedsregi, vi forsøger at holde hovedet højt efter, men i mange andre fortællinger, har vi også brug for helte. Om det så er hverdagens helte, eller om det er verdens helte.

I denne uge vil vi på sådan en langfredag kigge en genre med store helte i fantasyregi. Heroisk fantasy har nemlig vundet en plads i manges hjerter, da en karakter med styrke, mod og noget at se op til, tit vinder godt frem i bøgerne.

Som så mange andre fantasygenrer kan denne genre foregå i en helt fiktiv verden såvel som med tråde trukket fra den verden, vi selv kender til i dag. Det overordnede tema i denne genre er dog, at der altid kan findes en eller flere stærke, heltekarakterer. Det er ikke sikkert, at disse karakterer fremstår sådan ved første “øjekast”. De er højst sandssynlige ydmyge og troen på dem selv er i bund, men undervejs i deres søgen på det bedre eller det gode, så vinder de frem, og til sidst vil de både have vundet en indre kamp såvel som en ydre.

Hvis du kender til J. R. R. Tolkiens bogserie “Hobbitten”, vil du møde en lille mand, en hobbit, ved navn Bilbo Baggins. Han nyder det rolige liv, har ikke særlig høje tanker om selv, når vi taler på et heroisk plan, men alligevel bliver han lokket med på en farefuld rejse, hvor det i sidste ende må være ham, som er nøglen til alt det gode. Han er klart ikke den store heltekarakterer i serien fra start. Langt større personligheder dukker frem, men til sidst bliver det en både psykisk og fysisk sejr for den livsnydende hobbit. Det samme gør sig præcis gældende i en af Tolkiens andre bogserier nemlig “Ringenes herre”.

Dette var sidste gren i mit fantasytræ til jer for denne omgang. Nye ideer er på skrivebordet til endnu mere Fantasy Fredag, men det må I vente lidt med at høre meget mere om!

Hvis du vil læse mere om Heroisk Fantasy, så har jeg lagt lidt links under her, som er utrolig spændende og nyttig læsning til genrebestemmelse, men også bøger i genren er at finde, og der er virkelig mange, som jeg helt klart selv skal kastes ud i!

God læselyst! 

Kilde:

Scifisiden.dk

Tvtropes.org

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra hjertet og til jer.

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *