Fantasy Fredag

Science Fantasy

Ikke før jeg selv gik i gang med at undersøge fantasygenren, vidste jeg, at der var en undergenre, der hed science fantasy. Jeg kendte naturligvis til science fiktion, men science fantasy havde jeg aldrig hørt om før. Jeg vil ej heller kalde ligheden for stor mellem disse to. Science fantasy er nemlig et godt miks af to fantastiske verdner, science fiktion og fantasy.

Forestil dig en magisk verden, som vi kender fra en masse fantasybøger. Når du har et klart billede, så hiv en god portion højteknologiske apparater ind i fortællingen. Sådan en fortælling eller historie vil være i science fantasygenren. Et menneskeligt samfund bosiddende på en anden planet. Lyder det ikke en smule bekendt, siger du? Jo, det kunne såmænd også sagtens være Star Wars, du tænkte på nu. George Lucas’ “Star Wars”-univers har nemlig en god portion af science fantasy, indover hans historier. Men ja ja, inden Star Wars-fans kommer på nakken af mig, så veeeed jeg jo godt, at Star Wars også ligger under science fiction-undergenren space opera (;

En anden måde en science fantasy fortælling også kan udspille sig på, er for eksempel ved at mikse, endnu en gang science fiction-verden med noget magi, måske udfra en videnskabelig forklaring formår man at finde ud af, hvad det er der skaber magi? Her spiller Philip Pullmans vidunderlige fortælling om det “Gyldne Kompas” en central rolle. Hans fortælling er nemlig også i science fantasygenren, og den gør det helt fantastisk!

Jeg finder genren mere børnevenlig end science fiktion genren, men det er helt sikkert en smagssag, om ikke andet så er det en genre, hvor der mangler mere guf, og en genre som jeg personligt har læst alt for lidt af! En ny genre er nu tilføjet til min ‘læseliste’.

Næste fredag vil vi sætte fokus på Historisk Fantasy. Det er en genre, jeg selv synes er helt vildt spændende! Jeg er vild med historie, så kan det blive bedre, når man mikser historie og fantasy? Nej, vel!?

Hvis du vil læse meget mere om Science Fantasy, så har jeg lagt lidt links under her, som er utrolig spændende og nyttig læsning til genrebestemmelse, men også bøger i genren er at finde, og der er virkelig mange, som jeg helt klart selv skal kastes ud i!

God læselyst! 

Kilde:

Ulvenoguglen.dk

Tvtropes.org

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra hjertet og til jer.

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *