Skriverejsen

Hvor er jeg i min skriverejse?

Jeg har aldrig sejlet før. Faktisk har jeg ikke rejst særlig meget i mit liv. Som barn var vi som regel i sommerhus i det jyske, og hvis vi skulle være lidt uartige, så blev det en tur til Bornholm eller Fyn.

Derfor har den her rejse faktisk været noget af et kvantespring for mig. Jeg føler lidt, at jeg både har taget en rejse mentalt såvel som fysisk.

De sidste mange uger har jeg ikke så meget som skrevet ét ord i min bog. Det piner mig, for jeg vil gerne holde min deadline med kvalitet til indhold. Vi har været ramt af den ene virus efter den anden, så når man endelig har haft små pusterum til at fokusere på andet end snot og smertestillende, så har jeg enten selv været ramt eller også har energiniveauet været så lavt, at det kun har været en seng værdig.

Men nu er jeg i gang igen! Og jeg vil for alt i verden stadig stile mod deadline for første udkast 1. april. Meeeen … det kan være, at de tabte uger i sidste ende må tages fra aprilmåneden, så 1. maj er ved at nærme sig som ny deadline. Det vigtigste er dog “bare”, at jeg ikke mister modet, for det må jeg indrømme, at det har jeg lidt gjort under alt det her sygdom. Og så må jeg for alt i verden heller ikke gå på kompromis med indholdet og dets kvalitet, bare fordi jeg har en idé om at have et udkast til april. Hele den her herlighed skal ske i takt med, at jeg finder mig godt tilrette i det, jeg laver. Den her bog skal ikke være en pinsel, det skal være en bog af ren kærlighed til skrivekundskabens og alt det, man kan fortælle med den.

Jeg har derfor lavet små delmål for mig selv i løbet af de næste par uger. Blandt andet vil jeg gerne skrive 500 ord om dagen. Jeg er, som nogle af jer jo ved, arbejdsløs, så derfor burde målet heller ikke være urealistisk. Jeg har fået den sødeste og mest tålmodige betalæser, som giver gode skriveråd og ideer til bedre læsning for læser og lette overskuelige sætninger – jeg har muligvis en hang til at lave krumspring, når jeg skriver. Mit andet delmål er naturligvis at få et arbejde, og derfor er det endnu mere vigtigt for mig, at jeg får skrevet så meget som muligt nu, da jeg ikke ved, og jeg har den samme tid om en uge, en måneden eller to.

Så velkommen til min rejse, hvis du ikke allerede er ombord, og lad os inspirere hinanden!

Mit navn er Jeanne Goldbech. Jeg er forfatter til bøger i både fantasy og realisme genren. Derudover er jeg også mor, kæreste, husalf, lærer, korrekturlæser og ja, meget mere. Jeg håber, du vil finde, hvad du søger. God læselyst. Forfatter til: 'Evigheden' fra '21 - en novellesamling sammen med 12 andre dygtige forfatter. 'Tikka og Laj'-serien - udkommer i 2024. Letlæs ungdomsbog - udkommer i 2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *