Boganbefalinger

Boganmeldelse af “Mayaforbandelsen”

Titel: Mayaforbandelsen

Forfatter: Dustin Thomason

Udgivelses år: 2013

Antal sider: 350

Var du også rædselsslagen for at verdenen skulle gå under, da vi ramte den 21. december 2012? Det var nemlig den dato, at mayaernes langtællings kalender udløb. Her forudsagde de gamle mayaere, at verden ville gå under, og en ny tid ville begynde for mennesket.

Men hvordan hænger denne kalender sammen med den pludselige virusudbredelse, der er løs i L. A.? En pandemi som er blevet ukontrolleret trods CDC’s mange restrektioner for at inddæmme smitten. Det er den virkelighed Chel Manu og Gabriel Stanton må se i øjenene, da deres veje mødes og menneskehedens fortsættelse lægges i deres hænder.

Referat:

Chel Manu forsker i mayastudier. Det er hendes mor ikke videre begejstret for. Man skal ikke rode i en fortid, der forlængst er lagt bag sig, eller har hun i virkeligheden noget mere at skjule end blot sin fortid? Chel er nemlig maya, og har i sine første år levet side om side med sine mayafæller i junglens dyb. Nu er Chel dog en anerkendt og vellidt mayaekspert, der har fået stukket et gammelt mayakodeks i hånden. Et kodeks fra den klassiske mayaperiode!

Gabriel Stanton, en højt respekteret hjerneforsker, lever det helt almindelige hverdagsliv i L.A. Men det skal tids vise sig at ændre sig med stor hast, da han bliver ringet op af en reservelæge fra det lokale hospital. De har nemlig fået en besynderlig patient ind, som menes at være en mayaindianer med mærkelige symptomer.

Pludselig står alle med hænderne godt og grundigt i en pandemi, der rammer sine ofre med søvnløshed, og gennem denne forudsager forfærdelige indre skader, der til sidst ender i døden!

Men hvordan hænger det sammen med et pludselig opdaget kodeks? Og hvordan finder de en modgift mod denne voldsomme sygdom, der pludselig rammer alle omkring sig?

Nu må Chel og Stanton sammen kæmper mod tiden. Den 21. december 2012 er faretruende tæt på, og her udløber mayaernes langtællings kalender. Et sammentræf? I don’t think so!?

Stjernestøv fra 1 til 5:

✨✨✨✨

Hvis du er til myter, gammel historie og virologi, så er det her bestemt en bog, du bare må læse! Den fanger læseren fra første side, og du vil hele tiden vide mere. De små sidehistorier tilfører hele handlingen ekstra krydderi, og vi kommer helt tæt på en tids stammefolk, som levede og troede på noget mere end blot det, vi kan se. Det er en spændende og medrivende fortælling om fortiden, nutiden og fremtiden.

Bogen kan læses eller høres på bl.a. Mofibo, Ereolen eller Saxo.

Der er ingen betalt reklame i blogindlægget. Derfor er ovenstående links heller ikke affliateret. Dette er bare ren anbefaling lige fra gyserhjertet og til jer.

God læselyst

27 år. Det er præcis, hvad jeg er. Mig, Jeanne. Men jeg er også mor, bogelsker og forfatterspire. Lige nu arbejder jeg på min, forhåbentlig, debutroman "Alkymistens barnebarn", så wish me luck, og følg med i min rejse lige her - på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *